X
Glasbena skupina Zebra Band

O nas

Naša zgodba

Zebra band

Piše se leto 2008, ko se Seba in Dejv Eda, skoraj soseda in prijatelja, odločita, da posežeta v industrijsko sivino predmestja na obrobju Maribora in ustanovita akustični duo Zebra, ki ju neločljivo in usodno poveže v sloganu »nisma dobra, lahko pa bi b´la«. Duo nastane kot odgovor dolgčasu v stalni bitki s smehom in zabavo. Ža takoj zavzameta svoj pristop ter postaneta brezobzirna do meja glasbe vseh zvrsti in izvajalcev. Kaljenje v številnih bendih garažno-uličnega formata je bila odlična osnova in kilometrina za ustvarjanje svojevrstnih in unikatnih predelav hitov, žanrsko razpetih med veliko glasbnih zvrsti, ki tako razbijajo pregovorno črno-beli vzorec zebre in ji dajejo nov, živobarven lesk.

Po določenem času David in Seba ugotovita, da je ta simpatičen savanski kopitar v principu štirinoga žival, pa zato k sodelovanju povabita tolkalista Taubija, sicer Davidovega sotrpina iz nekdanjih bistriških rokerjev Bend Over in Marka Fureka, bivšega basista skupine Nude. Poleg občasih članov Jurija Mijoviča (kitara) in Gregorja Ravnjaka (bas), je reden član Zebre pred kratkim postal Bruno Domiter, med slovenskimi glasbeniki zelo cenjen bobnar, ki je s svojo srčnostjo, energijo in dovršenim tehničnim znanjem odlično nadomestil Sašota ob njegovi daljši bolezenski odsotnosti. Včasih na koncertih vskoči tudi kak poseben gost, kdo zaigra na kak nenavaden instrument ali pa se kdo preobleče v žirafo. No limits pač.

Danes ZEBRA ohranja nekatere lastnosti svoje soimenjakinje, med katere (poleg prisrčnosti in miroljubne narave) spada tudi okretnost, ki se kaže v prilaganju zasedbe glede na površino odra in želje organizatorja. A dejstvo je, da je najbolj stabilna na vseh štirih. Fantov njihova različnost glasbenih okusov niti najmanj ne ovira, še več – raznolikost pozitivno vpliva na samo glasbeno podobo benda. Ta ostaja zvest svojemu osnovnemu cilju – z dobro avtorsko glasbo in svojevrstnimi priredbami prepričati in spraviti na noge še tako trmastega obiskovalca koncerta.

 

Glavni akterji

Zebrina štiri kopita

Sebastijan Lukovnjak

vokal / kitara/ ukulele / tamburin / shaker / kazoo

Samozaposlen v kulturi – pevec in performer. Naturšček v najboljšem pomenu besede. Človek mnogih talentov, ljubiteljski lutkar, poliglot, ljubitelj živali, dobre kapljice in srčnih ljudi ter predan oče dveh ljubkih deklic.

Njegova avanturistična narava in želja po preizkušanju novega ga je ponesla praktično skozi v vse sfere umetnosti – gledališče, muzikal, opera, popularna glasba, lutke, igrani film…

Zraven Zebre je član glasbenih skupin Leonart in The SwingTones. Prostega časa nima, ker je svobodni umetnik. Po izobrazbi je sociolog in prevajalec angleškega jezika. Trenutno je učitelj kitare in petja v privatni glasbeni šoli Muziklub.

David Rebernik

kitara / vokal

Človek mnogoterih zanimanj in tisočerih vzdevkov kot so: Dave, Orange, Eda, Ronaldinho, zlati prsti Maribora, itd. Trenutno je zaposlen kot šolski knjižničar na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor. Na njegovi dosedanji glasbeni poti se je aktivno preizkusil že v kar nekaj različnih žanrih in oblikah glasbenega ustvarjana. Od zborovskega petja, popa, rocka, funka, NZ glasbe itd.  Je velik ljubitelj športa, narave, gozdov in mešane solate.

Marko Furek

bas kitara / back vokal / cajon / saksofon / klarinet / rappanje

Daleč najbolj mišičasti član zasedbe. Z lahkoto bi mu uspelo na avdivciji za filmske vloge kot so recimo: Incredible Hulk, Terminator, Rocky,  Pumping Iron, Hercules itd.,  a  se je že od malih nog raje posvečal glasbi.  Je profesor glasbe na OŠ Rače in učitelj različnih inštrumentov v glasbeni šoli Muziklub. Prav tako je dejaven v zasedbi Nude, Toti Big Band Maribor, Proti Toči Proti Poledici in še kaj bi se našlo. Njegova najbolj značilna izjava je: »YEEAH«.

Bruno Domiter

bobni / tolkala

Nova pridobitev zasedbe, ki s svojo sijočo energijo premakne tudi najbolj pasivne poslušalce.

Je profesor za jazz tolkala na mariborskem konservatoriju za glasbo in balet. Poučuje pa tudi na glasbeni šoli v Slovenski bistrici.  Je bobnar skupine Rok’n’Band, redno sodeluje z Big-Bandom RTV Slovenije in je aktiven v mnogih glasbenih projektih doma in po svetu.

Mnogi glasbeni kolegi ga zaradi njegove energičnosti enostavno označajo kot »The Animal« po figuri bobnarja iz kultne Sezamove ulice.

Strici iz ozadja

Občasni člani

Sašo Golob

bobni  /šlagverk cajon / šejker / folk vokal (imitiranje množice) / jajček / tamburin / lovorov list

Stari borec in nepopustljiv optimist. Že dolgo je velik oboževalec skupine Queen,  Bruce Sprengsteena in AC Milana. Zelo rad hodi v hribe, plava v kopališču Pristan ter hodi na tekme NK Maribora in naše reprezentance. Je ljubitelj knjig in slovenske besede. Pred kratkim se je lotil pisati knjigo o svojih življenjskih preizkušnjah.

Kontakt

kudzebra@gmail.com
David: +386 51 200 165
Sebastijan: +386 40 412 412

Logotip Zebra Band

© 2024 Zebra Band